Прављење и брисање налога

Workplace налоге могу да праве администратори система, појединачно или у групи. Посетите подршку за ИТ и програмере да бисте сазнали више о прављењу налога помоћу програма уз коришћење добављача идентитета у облаку или активног директоријума.

Постоје 3 фазе прављења новог корисничког налога у Workplace-у:
1. Припрема: Прављење корисничког налога у Workplace инстанци (корисник не добија обавештење).
2. Позивање: Омогућавање припремљеном кориснику да потврди власништво над налогом (корисник добија обавештење).
3. Потврда власништва: Позвани корисник активира Workplace налог.
Напомена: Приликом ручног прављења појединачних налога путем Администраторске табле, корисници одмах добијају позив – припрема и позивање се дешавају истовремено. Када се користе други начини прављења налога, припрема и позивање су различите фазе.
Све док чланови не добију позив за коришћење Workplace-а, не знају да им је припремљен налог. Док се члану не упути позив за налог:
 • Он не може да потврди власништво над налогом, а сви покушаји да то уради биће неуспешни.
 • Члан неће добијати е-поруке ни друга обавештења из Workplace-а.
Када будете спремни да члановима јавите да имају налог над којим треба да потврде власништво, позваћете их у Workplace. Када их позовете, чланови ће добити е-поруку са позивом да потврде власништво над налогом путем генерисане јединствене URL адресе. За налоге на којима је омогућен SSO, чланови ће такође имати опцију да потврде власништво тиме што ће се пријавити у Workplace помоћу конфигурисане SSO услуге.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
Морате да будете администратор система и да се у Workplace пријавите са рачунара да бисте користили ову функцију.
Можете да активирате позивање особа у компанији да направе налог како бисте омогућили људима да позову колеге да се придруже Workplace-у или да направе налоге за себе. Људи ће моћи да групно додају листу колега које ће позвати или да их позивају једног по једног. У Workplace је могуће позвати само запослене са е-адресом компаније.
Да бисте активирали позивање за свакога:
 1. Кликните на Администраторска табла у горњем левом углу Workplace-а.
 2. Кликните на Подешавања.
 3. У одељку Налози и профили, потврдите избор у пољу за потврду поред ставке Свако у компанији с важећом е-адресом. Имајте у виду да ће ова опција бити онемогућена ако ваша компанија нема подешен важећи домен е-поште.
 4. Кликните на Сачувај у дну странице.
Напомена: Ово се односи само на е-адресе са једног од ваших регистрованих домена е-поште.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Да бисте позвали колегу док подешавате Workplace Advanced налог:
 1. Кликните на Администраторска табла у горњем левом углу Workplace-а.
 2. Кликните на Људи, па на Додај људе.
 3. Кликните на Додај људе или Додај појединца.
 4. Унесите детаље о људима које желите да додате.
 5. Кликните на Додај људе или Додај.
Напомена: Људе можете да позовете да се придруже Workplace Advanced-у само ако су запослени у истом предузећу.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а. Морате да будете администратор пријављен у Workplace са рачунара да бисте деактивирали Workplace налог неке особе.
Ако нека особа напусти предузеће, можете да деактивирате њен налог да не би више могла да приступа Workplace-у. Објаве, коментари и поруке које је та особа оставила пре деактивације налога и даље ће бити доступни.
Да бисте деактивирали Workplace налог неке особе:
 1. Кликните на Администраторска табла у горњем левом углу Workplace-а.
 2. Кликните на Људи.
 3. Кликните на поред особе коју желите да деактивирате и изаберите Деактивирај налог.
 4. Кликните на дугме Потврди.
Напомена: Чланство у групи неће бити одмах уклоњено са деактивираних налога. Након 4 дана, аутоматски ћемо уклонити чланство у групи. Ако се деактивирани налог поново активира у року од 4 дана, сва чланства у групама и у ћаскањима биће задржана. Када прође 4 дана, неће бити могуће повратити чланство у групи или ћаскању.
Имајте на уму да може бити потребно до 24 часа да деактивација корисничког налога ступи на снагу. Ако деактивирате Workplace налог неке особе, особа ће бити одјављена из свих Workplace сесија и биће јој онемогућено да приступа Workplace-у.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Да бисте избрисали Workplace налог, морате да будете администратор.
Да избришете Workplace налог запосленог:
 1. Идите на Администраторску таблу, па кликните на Људи.
 2. Кликните на поред имена запосленог чији налог желите да избришете.
 3. Кликните на Избриши налог.
Брисање налога није исто што и деактивирање налога. Садржај који су направили деактивирани налози остаће доступан на Workplace-у. Садржај који су направили избрисани налози биће уклоњен. Сазнајте више о деактивирању налога.
Ако избришете Workplace налог запосленог:
 • Ваше колеге неће моћи да виде налог на Workplace-у.
 • Брисање свих ствари које је особа објавила може да потраје до 90 дана.
 • Садржај других корисника који је зависан од садржаја избрисаних корисника (на пример, коментари на објаве избрисаних корисника) такође ће бити избрисан.
 • Док бришемо те информације, друге особе које користе Workplace неће моћи да им приступе.
 • Неке од ствари које људи раде у Workplace-у не чувају се на њиховим налозима. На пример, неки колега ће можда и даље имати поруке од избрисане особе чак и пошто избришете њен налог.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Premium-а.
Када деактивирате налог неке особе:
 • Објаве, коментари и поруке које је та особа оставила пре деактивације и даље ће бити доступни њеним колегама. То значи да групни разговори и разговори о догађајима неће бити прекидани и да ће садржај који је завистан од избрисаног налога бити сачуван.
 • Ако деактивирате налог неке особе, особа ће ипак бити одјављена из свих Workplace сесија и биће јој онемогућено да приступа Workplace-у.
Када избришете налог неке особе:
 • Њене колеге неће моћи да га виде у Workplace-у.
 • Брисање свих ствари које је особа објавила, као што су фотографије, објаве или други подаци сачувани у системима за резервне копије, може да потраје до 90 дана.
 • Садржај других корисника који је зависан од садржаја избрисаних корисника (на пример, коментари на објаве избрисаних корисника) такође ће бити избрисан.
 • Док бришемо те информације, друге особе које користе Workplace неће моћи да им приступе.
 • Неке од ствари које људи раде у Workplace-у не чувају се на њиховим налозима. На пример, неки колега ће можда и даље имати поруке од избрисане особе чак и пошто избришете њен налог.
Напомена: Може бити потребно до 24 часа да деактивација корисничког налога ступи на снагу.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Чланство у групи се чува до 4 дана након деактивирања налога. Ако се корисник поново активира у року од 4 дана, и даље ће бити члан група у којима је био пре деактивирања налога. Ако сте администратор, можете да погледате који деактивирани корисници и даље имају сачувано чланство у групи на Workplace-у.
Ако се налог члана групе поново активира након деактивације, он може да се пријави у Workplace на рачунару и да кликне на икону Групе са леве стране почетне странице да би видео отворене, затворене и тајне групе у којима је био. Може поново да се придружи групама.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
Избори у вези са позивањем
Администратори могу да изаберу нека од следећих подешавања опција позивања да би контролисали ко се придружује њиховом Workplace-у:
 • Само људи који су позвани да се придруже - можете да ограничите колеге у својој Workplace заједници на одређени сегмент организације као што је регион, одсек или тим.
 • Свако из следећих домена е-поште може да се придружи - ова опција ће учинити вашу Workplace заједницу доступну целој вашој организацији.
Додавање људи
Да бисте додали људе у своју Workplace заједницу:
 1. Помоћу опције Додај појединца: Кликните на Администраторска табла у горњем левом углу Workplace профила. Одатле, изаберите Људи > Додај људе > Додај појединца. Можете да додајете људе помоћу њихових е-адреса. Сви ти корисници ће одмах бити позвани у Workplace.
 2. Помоћу опције Додај ручно: Кликните на Администраторска табла у горњем левом углу Workplace профила. Одатле, изаберите Људи > Додај људе > Додај људе. Можете да додајете људе помоћу њихових е-адреса. Сви ти корисници ће одмах бити позвани у Workplace.
 3. Додавањем Excel или CSV датотеке: Кликните на Администраторска табла у горњем левом углу Workplace профила. Одатле, изаберите Људи > Додај људе > Додај људе, па кликните на Увези датотеку под Додај ручно. Пратите упутства. Имајте на уму да ћете бити упитани да ли желите да пошаљете позиве одмах или касније.
 4. Повезивањем добављача идентитета: Workplace има спољну интеграцију са највећим Добављачима идентитета у облаку, као што су Azure AD, G Suite, Okta, OneLogin и Ping. Можете да повежете свог Добављача идентитета у облаку помоћу опције Workplace Import (при чему Workplace организује припремни конектор) или помоћу прилагођене интеграција на Workplace-у (при чему добављач идентитета организује припремни конектор).
 5. Помоћу SCIM: Овај скуп водича представља концепте додељивања и деактивације налога путем употребе API-ја SCIM.
Имајте на уму да је, ако у упиту изаберете Позови касније, могућност слања позива одобрена. Можете изабрати да позовете све одједном или појединачно. То се односи на додавање људи помоћу IDP-а или CSV-а.
Напомена: Е-адресе које не садрже име особе, као што је informacije@domain.com или prodaja@domain.com, не могу бити коришћене за креирање Workplace налога. Овим се обезбеђује да заједница зна ко поседује налог, а ко је одговоран за садржај који налог креира.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Када припремите Workplace налоге за своје колеге, следећи корак је да их позовете. Можете да позовете налоге ако изаберете позови све, позови одабране људе или позови особу.
Позови све
Да бисте позвали све:
 1. Преко рачунара, кликните на Администраторска табла у горњем левом углу Workplace-а.
 2. Кликните на Непослате позивнице.
 3. Кликните на Позови све.
 4. Кликните на Пошаљи.
Позови одређене људе
Избором ове опције можете да позовете одређену групу људи. Да бисте позвали одређену групу људи:
 1. Преко рачунара, кликните на Администраторска табла у горњем левом углу Workplace-а.
 2. Кликните на Непослате позивнице.
 3. Кликните на Изаберите људе које желите да позовете.
 4. У искачућем прозору ће од вас бити затражено да наведете листу чланова које желите да позовете у следећим форматима датотеке: .csv, .xlsx или .xls. Ако вам је потребан предложак, можете да га преузмете из искачућег прозора.
 5. Кликните на Увези датотеку да бисте додали датотеку.
 6. Кликните на Пошаљи.
Позови особу
Користите ову опцију да бисте позвали једну особу или да бисте поново послали позивницу кориснику који је није примио први пут. Да бисте позвали особу или поново послали позивницу:
 1. Преко рачунара, кликните на Администраторска табла у горњем левом углу Workplace-а.
 2. Кликните на Људи.
 3. Пронађите корисника на листи. Корисника можете да потражите користећи поље за претрагу.
 4. Изаберите Позови поред имена особе коју желите да позовете.
 5. Кликните на Пошаљи.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Као администратор система можете да одаберете да додате запослене без е-адреса. Да бисте омогућили ову функцију:
 1. Идите на Администраторску таблу.
 2. Кликните на Подешавања.
 3. Идите на подешавање Прављење профила с приступним кодовима и означите поље да бисте колегама без е-адресе омогућили да се пријаве у Workplace помоћу приступног кода.
Да бисте додали више људи без е-адресе у Workplace:
 1. Из своје Администраторске табле, кликните на Људи
 2. Кликните на Додај људе.
 3. Кликните на Увези CSV или XLSX и преузмитe CSV предложак.
  • Када додајете корисника, морате да укључите барем поље са именом и ID-ом запосленог. Ако их додате, е-адреса неће бити неопходна. За све кориснике без е-адресе, сада ће бити генерисани приступни кодови.
Да поделите приступне кодове запосленима:
 1. На екрану Људи. Потражите запосленог ког сте управо додали.
 2. Кликните на поред имена запослених.
 3. Кликните на Преузми приступни кôд.
 4. Дајте приступни кôд запосленом и реците му да се региструје за Workplace на work.workplace.com/work/accesscode. Ту ће моћи да направи корисничко име и лозинку.
Такође можете да преузмете све приступне кодове одједном:
 1. Из екрана Људи, кликните на .
 2. Изаберите Преузми приступне кодове.
 3. Кликните на Пошаљи кодове. Тако ћете послати листу приступних кодова на своју е-адресу.
Напомена: Приступни кодови представљају осетљиве податке. Свако ко поседује некоришћени приступни кôд имаће потпуни приступ налогу на који се кôд односи. Дистрибуција приступних кодова требало би да буде строго контролисана.
Више о приступним кодовима
 • Они представљају низове који се састоје од 16 слова.
 • Само један кôд је важећи за један налог.
 • Генерисање новог приступног кода за корисника поништава све старе кодове.
 • Они важе 90 дана после генерисања.
 • Када се приступни кôд успешно искористи за добијање или опоравак приступа налогу, приступни кôд постаје неважећи.
 • Администратори могу да деактивирају некоришћени приступни кôд у било које време.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Ова функција је доступна само администраторима Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
Приступни кôд за пријављивање омогућава администраторима да позову кориснике у Workplace без е-адресе. Користећи приступни кôд за пријављивање, администратори могу да додају корисника у Workplace заједницу генеришући јединствени кôд који ће омогућити кориснику да користи свој налог.
Имајте у виду да ћете морати да омогућите приступне кодове са администраторске табле.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Advanced-а и Workplace Enterprise-а.
Прављење појединачних налога
Када направите појединачне налоге, за њих се одмах упућују позиви.
Групно прављење налога
Када правите налоге путем Групног управљања налозима, од вас се приликом сваког додавања тражи да наведете да ли кориснике желите да позовете одмах или касније. Ако одаберете да то урадите касније, налози ће бити направљени без слања позива, тако да ћете позиве морати да пошаљете касније.
G Suite или Microsoft Azure AD (Аутоматско управљање налозима)
Када повезујете G Suite или Microsoft Azure AD за Аутоматско управљање налозима, од вас ће бити затражено да корисницима пошаљете позивнице приликом прављења налога или касније. Ако изаберете да позивнице пошаљете касније, налози ће бити направљени без слања позивница. Када позовете кориснике свих налога помоћу дугмета Позови све, конфигурација се мења и корисницима се за управо направљене налоге позивница шаље одмах.
Други добављачи идентитета у облаку или компонента Active Directory Sync
Када повезујете други добављач идентитета у облаку (Okta, OneLogin или Ping Identity) или користите компоненту Active Directory Sync, налози се подразумевано праве без слања позивница. Када позовете кориснике свих налога помоћу дугмета Позови све, конфигурација се мења и корисницима се за управо направљене налоге позивница шаље одмах.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Premium-а.
Када корисници добију позивницу, морају да заврше процес потврде власништва како би проверили или навели информације о профилу и поставили лозинку. Запослени почињу овај процес када из Workplace-а добију е-поруку која садржи њихову јединствену везу за потврду власништва или тако што оду на страницу за пријављивање (само за предузећа у којима је омогућен SSO) када добију позивницу.
Напомена: Ако је ваше предузеће омогућило SSO за вашу заједницу, од чланова ће прво бити затражено да се пријаве у ваш SSO систем да би могли да започну процес потврде власништва.
Када чланови приступе, Workplace их води кроз следеће кораке за завршетак регистрације:
1. Прихватање услова коришћења и потврђивање детаља о профилу
У зависности од подешавања Администраторске табле, од чланова може бити затражено да прихвате и Услове коришћења услуге вашег предузећа, као и да провере, допуне или измене детаље о профилу и поставе слику на профилу.
2. Подешавање лозинке
Од чланова ће бити затражено да подесе лозинку. Овај корак се прескаче за заједнице у којима је омогућен SSO.
3. Избор подразумеваних група
Чланови ће са подразумеване листе моћи да изаберу групе у које желе да се учлане или ће моћи да потраже неку одређену групу. Затим ће бити преусмерени на Новости и одмах ће моћи да почну да користе Workplace.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
Не би било лоше да набавите везу за потврду власништва да бисте колегама понудили додатни начин потврде власништва. На пример, можда ћете пожелети да запосленима, после системски генерисане Workplace е-поруке, пошаљете и позивнице у штампаном формату, путем система за слање SMS-ова у целом предузећу или путем персонализоване е-поруке од менаџера/главног менаџера.
Извоз веза за потврду власништва омогућава вам да их дистрибуирате појединачно или групно поред других информација о колегама. Везе за потврду власништва можете да набавите ако преузмете CSV датотеку која садржи извезене информације о запосленима. Да бисте набавили везе за потврду власништва:
1. На Администраторској табли кликните на картицу Људи.
2. Кликните на а затим на Извези информације о запосленима.
3. Убрзо ћете примити е-поруку са везом до CSV датотеке која садржи податке свих колега, укључујући везе за потврду власништва за сваки налог над којим није потврђено власништво, а за који је упућен позив.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
Погледајте како да користите наш процес позивања. Омогућиће вам да припремите корисничке налоге пре него што их позовете да користе Workplace. Непозвани кориснички налози не могу да се активирају нити да примају е-пошту, али могу да се третирају као и сви други налози, на пример да се додају у групе или да се означавају. Више информација је доступно на овој страници.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Premium-а.
Припремање корисника омогућава администраторима да додају информације о корисничким налозима и подешавају Workplace инстанце без обавештавања корисника. Будући да позвани и непозвани (припремљени) чланови имају засебне статусе, Workplace администратори могу унапред да припреме чланове и позову их када буду спремни.
Workplace администратори могу да покрену заједнице ако направе групе и у њих додају припремљене чланове. Када администратор обави почетне кораке, може да позове чланове у Workplace, а ти корисници ће већ бити део релевантних група када се први пут пријаве на налог.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
Кад запослени напусти организацију, важно је да се његов Workplace налог благовремено онемогући. То важи чак и ако користите једнократно пријављивање за потврду идентитета јер токени за потврду идентитета не истичу одмах.
Ако користите аутоматско додељивање дозвола преко IDP-а или AD Sync-а, то би подразумевано требало да буде омогућено. Ако користите ручно додељивање дозвола или CSV, треба да се побринете да деактивација Workplace налога буде део тока процеса који се односи на прекид радног односа запосленог.
Сазнајте како да деактивирате и групно деактивирате кориснике.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Advanced-у. Ову радњу можете да извршите само са рачунара.
Е-поруку са потврдом можете поново да пошаљете људима који имају неискоришћене налоге. Имаћете опцију да поново пошаљете е-поруку са потврдом свим неискоришћеним налозима или листи људи.
Да бисте људима поново послали е-поруку са потврдом:
 1. Из своје Администраторске табле, кликните на Људи.
 2. Кликните на поред ставке Измени људе и изаберите Пошаљи обавештење о активирању.
 3. Изаберите ставку Сви неискоришћени налози или Одређени налози и пратите упите.
 4. Персонализујте обавештење или користите подразумевану е-поруку, а затим кликните на Пошаљи.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
После иницијалне позивнице за Workplace послате су две е-поруке са подсетником о искоришћавању: прва са подсетником после 3 дана, а друга са подсетником после 5.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Even if your settings show that only people who are invited or from a specific email domain can join your Workplace, you might still notice new requests appearing in the Access Requests section of Admin Panel.
In cases like this, the requests you see in Access Requests are from users who your coworkers have invited using the Invite People button. This button is on the Workplace homepage, and is available to everyone in your community.
To choose how these invites are managed:
 1. Open the Admin Panel.
 2. Click Settings.
 3. Scroll down to Joining and Access Requests and find the Access requests subheading.
 4. Choose from one of the available options:
  • Admins must approve all requests to join this Workplace - even those who are invited by your coworkers will need to be approved in Access Requests.
  • Automatically approve requests from these email domains - invited users from verified or allow-listed email domains will be granted access automatically.
  • Automatically approve all requests - everyone invited to your community will be approved automatically.
 5. Click Save.
You can also contact support if you want to remove the Invite People button and stop coworkers from being able to invite others to your community.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Групне радње
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
Workplace подржава групно управљање корисничким налозима помоћу датотека са вредностима раздвојеним зарезима (CSV датотека). Било да припремате прве кориснике у workplace-у, додајете ново одељење или менаџера или деактивирате неке кориснике у заједници, можете да користите групно управљање налозима да бисте поједноставили процес.
Ако ваше предузеће користи подржани добављач идентитета, треба да погледате како се користи Аутоматско управљање налозима за припрему и деактивирање налога у ваше име када се запослени придруже предузећу или га напусте.
Овај приступ је пожељнији пошто је важно да се налози сигурно деактивирају када људи напусте предузеће. Прочитајте више о деактивирању у одељку Управљање налозима.
Workplace подржава 2 групне операције помоћу CSV или Excel датотека:
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Advanced-а. Приликом сваког групног додавања ће од вас бити затражено да одлучите да ли желите да позовете кориснике одмах или касније. Ако одаберете да то урадите касније, налози ће бити направљени без слања позива, тако да ћете позиве морати да пошаљете касније.
Workplace подржава прављење корисничких налога у групи помоћу Comma Separated Values (CSV) датотека. Уместо припреме једног по једног налога запослених, можете да додате CSV или Excel датотеку која садржи информације о сваком запосленом.
Ако правите веома велики број налога, сваки појединачни увоз не треба да садржи више од 2500 редова података о запосленима.
Да бисте групно направили налоге додавањем CSV или Excel датотеке:
 1. Са Администраторске табле, кликните на Људи > Додај особе > Додај особе.
 2. Кликните на дугме Увези датотеку и додајте CSV или Excel датотеку путем дугмета Увези датотеку.
 3. Кликом на дугме Преузми предложак преузећете CSV предложак. Овај документ можете да отворите у програму Excel и сачувате као .xls или .xlsx датотеку ако будете хтели да радите са програмом Excel.
 4. Када додате CSV датотеку или Excel табелу, видећете екран са потврдом на којем су наведене евентуалне грешке у CSV или Excel датотеци или ће показати да ли је додавање завршено. Прва колона приказује резултате за сваки ред:
 5. Ако је прва колона празна, за тог запосленог ће бити направљен налог.
  Црвени осмоугаоник показује да постоји проблем са тим редом. Порука о грешци ће објаснити проблем.
  Плави круг показује да је додавање непотпуно.
  Зелени знак потврде показује да је додавање завршено.
 6. Када потврдите детаље из прегледа, можете да направите нове налоге кликом на дугме Настави. Затим ће почети постепено прављење налога.
Запослени ће добијати е-поруке и обавештења на уређају све док се налози не деактивирају. У одељку Групно деактивирање можете да пронађете упутства о томе како да деактивирате налоге.
Верификација прављења налога
Да бисте потврдили да су сви налози успешно направљени, можете поново да додате CSV датотеку или Excel табелу пратећи кораке наведене изнад и да потврдите да сви редови имају потврдну ознаку у првој колони. Затим можете да кликнете на Откажи да бисте прескочили покушај да направите налоге поново. Ако то урадите, добићете одзив који наводи да налози већ постоје.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Предлажемо вам да приликом групног подешавања налога користите следеће формате:
Поље ОписТипОбавезно
Е-адресаПословна е-адреса запосленог. Вредност у овом пољу треба да буде јединствена за сваког запосленог Текст Да
ИмеИме запосленог Текст Да
ПрезимеПрезиме запосленог Текст Да
Радно местоРадно место запосленог Текст Не
ОдељењеОдељење на којем запослени радиТекстНе
Број телефонаБрој телефона запосленог на послу. Сваки број телефона мора да буде важећи међународни број са позивним бројем земље (нпр. +1 232 823 2233)Текст Не
ЛокацијаЛокација канцеларије у којој запослени ради ТекстНе
Локални стандардСкраћеница подразумеваног језика који треба подесити за овог запосленог. Ако се не наведе, његов подразумевани језик ће бити подешен на енглески (САД) (en_US). Целу листу важећих скраћеница можете да пронађете у одељку Facebook језициТекстНе
Е-адреса менаџераЕ-адреса директног надређеног запосленог Текст Не
Јединица Јединица у којој запослени ради ТекстНе
ОрганизацијаОрганизација у којој запослени ради Текст Не
Датум почетка Датум кад је запослени почео да ради за организацију Датум (ГГГГ-ММ-ДД) Не
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Advanced-а. Да бисте G-Suite и Azure могли да користите за додавање особа, треба да будете администратор система. Подешавање интеграције IdP са Azure и G-Suite укључује могућност мапирања атрибута профила из Azure AD или G-Suite на Workplace.
Да бисте додали особе користећи G-Suite и Azure:
 1. Кликните на Администраторска табла у горњем левом углу профила.
 2. Кликните на Људи > Додај људе па на Додај људе још једном.
 3. Изаберите G-Suite или Microsoft Azure AD и пратите упутства.
Ако успоставите везу са G-Suite или Azure, а постоје корисници који су већ у апликацији Workplace, уверите се да имена, е-адресе и детаљи ових корисничких налога у IdP-у одговарају профилима корисника у апликацији Workplace. У супротном, биће направљени дуплирани налози из IdP-а. Ако неки корисници после напусте предузеће, њихови налози ће аутоматски бити деактивирани. Имајте у виду да детаљи разликују мала и велика слова.
Напомена: Мораћете да овластите Workplace да би приступио вашим информацијама за IDP. Морате и да будете администратор G-Suite-а и да омогућите приступ за G-Suite ако желите да додајете особе користећи G-Suite.
Workplace аутоматски синхронизује листу корисника сваких 15 минута.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Advanced-у.
Уместо да запослене деактивирате једног по једног, можете групно да деактивирате више налога тако што ћете додати CSV датотеку која садржи е-адресе за налоге које желите да деактивирате.
Да бисте додали важећу CSV датотеку и групно деактивирали налоге:
 1. На вашој Администраторској табли, кликните на картицу Људи да бисте видели листу налога свих запослених.
 2. Из , кликните на Деактивирај више људи.
 3. Видећете опцију за додавање CSV датотеке. Датотека треба да има једну колону која у сваком реду садржи по једну е-адресу сваког запосленог ког треба деактивирати.
Када додате CSV датотеку, видећете екран са потврдом на којем су наведене евентуалне грешке у CSV датотеци. Прва колона приказује резултате за сваки ред:
 • Потврдна ознака показује да је налог запосленог већ деактивиран.
 • Троугао са грешком показује да постоји проблем са тим редом. Задржите показивач изнад иконе да бисте погледали поруку о грешци.
 • Налог запосленог ће бити деактивиран ако је прва колона празна.
Можете да преузмете информације из прегледа ако кликнете на дугме Извези преглед.
Када потврдите детаље из прегледа, можете да деактивирате изабране налоге кликом на дугме Деактивирај налоге. Налози ће затим бити деактивирани.
Имајте на уму да током групног деактивирања налога може да дође до кашњења у зависности од броја корисника које деактивирате.
Верификација деактивације налога
Да бисте потврдили да сте успешно деактивирали све налоге, поново додајте CSV датотеку и проверите да ли сви редови у првој колони имају потврдни знак.
Напомена: Имајте на уму да може бити потребно до 24 часа да деактивација корисничког налога ступи на снагу.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Решавање проблема
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Advanced-у.
Ако добијате поруку о грешци у којој се наводи да корисник или група које покушавате да додате већ постоје, могуће је да имате неки од следећих проблема:
 • Особа можда припада некој другој заједници. Имајте у виду да само једна е-адреса може да буде повезана са једном Workplace заједницом.
 • Домен е-поште који особа користи можда се налази на списку дозвољених у другој заједници.
 • Ако сте раније могли да додате некога са истим доменом е-поште, а сада добијате поруку о грешци, то може да значи да је нека друга заједница искористила тај домен е-поште након што сте додали особу са тим доменом.
Ако добијате поруку о грешци да адресу е-поште није могуће користити, до тога можда долази зато што покушавате да додате општу адресу е-поште, попут info@, sales@, admin@, support@ итд. Workplace дозвољава само прављење налога помоћу адреса е-поште које припадају особама.
Напомена: Да бисте избегли компликације када додајете колеге у Workplace, ставите на списак дозвољених све домене е-поште који су повезани са вашом заједницом. Један домен е-поште не може бити на списку дозвољених у више заједница.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
Потребно је да проверите да сте кориснике и позвали, а не само направили. Више детаља о том процесу пронаћи ћете овде.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Advanced-а.
Ако имате проблема са додавањем CSV датотеке са листом за деактивацију, то је можда услед једног од ових честих проблема:
 • Датотека није у CSV формату
  Све датотеке морају да буду у важећем CSV формату (ознака типа датотеке .csv). Други типови и формати датотека се не прихватају.
 • Датотека није кодирана стандардом UTF-8
  Све датотеке морају да буду кодиране UTF-8 кодирањем знакова.
 • Неважећа е-адреса
  Наведена е-адреса се не подудара са налогом у Workplace-у.
 • Дуплирана е-адреса
  Свака е-адреса треба да буде наведена само једном у CSV датотеци.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
Ако имате проблема са додавањем CSV датотеке, то је можда услед једног од ових честих проблема:
 • Датотека није у CSV формату
  Све датотеке морају да буду у важећем CSV формату (ознака типа датотеке .csv). Други типови и формати датотека се не прихватају.
 • Датотека није кодирана стандардом UTF-8
  Све датотеке морају да буду кодиране UTF-8 кодирањем знакова.
 • Вредности садрже зарезе
  Ако вредност садржи зарез, цела вредност се мора издвојити дуплим наводницима (нпр. "вредност_са_зарезом"). На пример, „Лондон, Енглеска“ треба сачувати у CSV датотеци као "Лондон, Енглеска".
 • Дупликати
  Дуплирани записи о запосленима изазивају грешке приликом валидације CSV датотеке.
 • Неисправна употреба малих и великих слова
  Неисправна употреба малих и великих слова обично не изазива грешку, с тим што се имена, локације и друга поља чувају са истом употребом великих и малих слова као у CSV датотеци.
 • Неважећи број телефона
  Бројеви телефона треба да буду у формату [позивни број за земљу] + [позивни број за град] + [број телефона] (нпр. +1 800 555 0150).
 • Неважећи локални стандард
  Локални стандард треба да буде једна од важећих скраћеница наведених међу Facebook локалним стандардима.
Да ли су вам ове информације биле корисне?