Групна припрема налога на Workplace-у

Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Advanced-а. Приликом сваког групног додавања ће од вас бити затражено да одлучите да ли желите да позовете кориснике одмах или касније. Ако одаберете да то урадите касније, налози ће бити направљени без слања позива, тако да ћете позиве морати да пошаљете касније.
Workplace подржава прављење корисничких налога у групи помоћу Comma Separated Values (CSV) датотека. Уместо припреме једног по једног налога запослених, можете да додате CSV или Excel датотеку која садржи информације о сваком запосленом.
Ако правите веома велики број налога, сваки појединачни увоз не треба да садржи више од 2500 редова података о запосленима.
Да бисте групно направили налоге додавањем CSV или Excel датотеке:
 1. Са Администраторске табле, кликните на Људи > Додај особе > Додај особе.
 2. Кликните на дугме Увези датотеку и додајте CSV или Excel датотеку путем дугмета Увези датотеку.
 3. Кликом на дугме Преузми предложак преузећете CSV предложак. Овај документ можете да отворите у програму Excel и сачувате као .xls или .xlsx датотеку ако будете хтели да радите са програмом Excel.
 4. Када додате CSV датотеку или Excel табелу, видећете екран са потврдом на којем су наведене евентуалне грешке у CSV или Excel датотеци или ће показати да ли је додавање завршено. Прва колона приказује резултате за сваки ред:
 5. Ако је прва колона празна, за тог запосленог ће бити направљен налог.
  Црвени осмоугаоник показује да постоји проблем са тим редом. Порука о грешци ће објаснити проблем.
  Плави круг показује да је додавање непотпуно.
  Зелени знак потврде показује да је додавање завршено.
 6. Када потврдите детаље из прегледа, можете да направите нове налоге кликом на дугме Настави. Затим ће почети постепено прављење налога.
Запослени ће добијати е-поруке и обавештења на уређају све док се налози не деактивирају. У одељку Групно деактивирање можете да пронађете упутства о томе како да деактивирате налоге.
Верификација прављења налога
Да бисте потврдили да су сви налози успешно направљени, можете поново да додате CSV датотеку или Excel табелу пратећи кораке наведене изнад и да потврдите да сви редови имају потврдну ознаку у првој колони. Затим можете да кликнете на Откажи да бисте прескочили покушај да направите налоге поново. Ако то урадите, добићете одзив који наводи да налози већ постоје.
Да ли су вам ове информације биле корисне?