У чему је разлика између деактивирања и брисања налога?

Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Premium-а.
Када деактивирате налог неке особе:
  • Објаве, коментари и поруке које је та особа оставила пре деактивације и даље ће бити доступни њеним колегама. То значи да групни разговори и разговори о догађајима неће бити прекидани и да ће садржај који је завистан од избрисаног налога бити сачуван.
  • Ако деактивирате налог неке особе, особа ће ипак бити одјављена из свих Workplace сесија и биће јој онемогућено да приступа Workplace-у.
Када избришете налог неке особе:
  • Њене колеге неће моћи да га виде у Workplace-у.
  • Брисање свих ствари које је особа објавила, као што су фотографије, објаве или други подаци сачувани у системима за резервне копије, може да потраје до 90 дана.
  • Садржај других корисника који је зависан од садржаја избрисаних корисника (на пример, коментари на објаве избрисаних корисника) такође ће бити избрисан.
  • Док бришемо те информације, друге особе које користе Workplace неће моћи да им приступе.
  • Неке од ствари које људи раде у Workplace-у не чувају се на њиховим налозима. На пример, неки колега ће можда и даље имати поруке од избрисане особе чак и пошто избришете њен налог.
Напомена: Може бити потребно до 24 часа да деактивација корисничког налога ступи на снагу.
Да ли су вам ове информације биле корисне?