Како да се обратим тиму за подршку на Workplace-у?

Сви корисници Workplace-а имају приступ ресурсима за помоћ на интернету. Испод сазнајте која додатна подршка је доступна за ваш Workplace план.
Која додатна подршка је доступна?
Када је потребна додатна подршка, администратори ће моћи да се обрате и тиму за подршку за Workplace директно поруком или у ћаскању. Да бисте приступили свом поштанском сандучету и направили нови захтев:
  1. Отворите Администраторску таблу из траке за навигацију на Workplace-у.
  2. Кликните на Контактирајте подршку.
  3. Кликните на Постави питање да бисте послали поруку тиму за подршку на Workplace-у.
  4. Кликните на Ћаскајте са нама да бисте добили подршку путем брзе размене порука. Подршка путем ћаскања се тренутно уводи и та функција још увек није доступна свим корисницима.
Можете да приступите овом екрану и тако што ћете кликнути на на траци за навигацију у Workplace-у и изабрати опцију Обратите се подршци за Workplace.
Сандуче подршке вам омогућава да видите прошле захтеве за подршку, филтрирате захтеве за подршку према тренутном статусу и видите да ли постоји прекид који може да утиче на функционалност Workplace-а.
И даље вам је потребна помоћ?
Сви корисници Workplace-а могу да нађу додатну подршку на следећи начин:
  • Посетом Подршке за програмере. Ово је место где можете да научите више о техничкој интеграцији између вашег предузећа и Workplace-а.
  • Посетом Корисничког центра са ресурсима. Ово је ваш главни центар за све најбоље праксе и ресурсе за Workplace. Може да вам помогне да осигурате успешан почетак рада Workplace-а и да постигнете брзе резултате у организацији.
Да ли су вам ове информације биле корисне?