Како функционише ћаскање са корисницима у више компанија на Workplace-у?

Ћаскање са корисницима у више компанија (MCC) омогућава људима у групама са више компанија (MCG) да ћаскају, размењују видео и гласовне позиве у 1:1 или групним низовима порука. Корисници морају да испуне неке захтеве да би користили ћаскање са корисницима у више компанија:
  • Морају да буду у истој групи са више компанија.
  • Морају да имају верификован домен (њихов домен мора да се подудара са верификованим доменом предузећа).
  • Не смеју имати промењено име у последњих месец дана.
Ако започнете ћаскање са особом која ради у другој организацији која испуњава критеријуме наведене изнад, она ће добити захтев за поруку. У том захтеву за поруку, та особа ће моћи да види ваше име, радно место, компанију, слику на профилу и садржај поруке. Та особа неће моћи да види ваш профил или да га потражи, а статус поруке неће бити пребачен на Испоручено док та особа не прихвати захтев.
Када особа прихвати ваш захтев за поруку, моћи ћете да урадите следеће:
  • Потражите ту особу у апликацијама Workplace и Workplace Chat.
  • Започните ћаскање, позив или видео позив са том особом.
  • Погледајте статус поруке (испоручена или прочитана; ово је примењиво на обе особе у ћаскању).
  • Додајте особу у групно ћаскање.
Напомена: Корисници ће моћи дневно да креирају максимално 25 низова ћаскања са корисницима у више компанија. Само корисници са контролисаним налогом моћи ће у овом тренутку да приступе 1:1 ћаскању са корисницима у више компанија у услузи бета.
Синхронизовано ћаскање са корисницима у више компанија
Када направите стандардну групу или групу са више компанија на Workplace-у, имате могућност да направите синхронизовано групно ћаскање.
Синхронизована групна ћаскања аутоматски укључују све чланове ваше групе са више компанија. Ако неки члан напусти групу, истовремено ће напустити и ћаскање. Међутим, ако неки члан групе напусти ћаскање, неће напустити и групу.
За разлику од ручно прављених ћаскања за кориснике из више компанија, позивање особе у групу корисника из више компанија са омогућеним синхронизованим ћаскањем неће тој особи послати захтев за поруку. Уместо тога, примиће групну позивницу и биће аутоматски додата у ћаскање ако прихвати.
Администратори групе могу да онемогуће ту функцију у било ком тренутку из подешавања групе. Да би синхронизовано ћаскање функционисало, имајте на уму да група мора да има мање од 250 чланова.
Да ли су вам ове информације биле корисне?