Верификација домена

Верификација вашег домена е-поште обезбеђује да права особа постане иницијални администратор система за вашу заједницу. Такође нам помаже да препознамо особе које припадају вашој организацији када се први пут пријаве на Workplace налог. Сазнајте више у Центру са ресурсима за кориснике.

Управљање доменом
Проверавамо домен ваше е-адресе да бисмо се уверили да је особа којој је додељен приступ администратора система одговарајућа особа. Администратори система имају могућност да администрирају и управљају вашом заједницом.
Ако имате проблема са верификовањем домена е-поште, требало би да се обратите некоме из IT одсека ко ће моћи да изврши верификацију домена за вас.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
Домен е-поште можете да додате и верификујете ако приступите Администраторској табли.
Да бисте додали домен е-поште:
 1. Кликните на Администраторска табла.
 2. Кликните на Подешавања.
 3. Изаберите картицу Домени е-поште.
 4. У оквиру опције Омогућите листу или верификујте домен, унесите назив домена и изаберите Додајте домен.
Напомена: Ако се прикаже грешка која наводи да је домен већ заузет, можда домен који сте предложили већ користи неко друго предузеће или покушавате да додате јавни домен. Ако мислите да је то грешка и можете да докажете власништво над доменом, помоћ затражите од нашег тима за подршку.
Да бисте верификовали домен е-поште, можете да употребите 1 од 3 начина који ће се појавити када кликнете на Верификуј поред назива вашег домена е-поште.
Верификација е-адресе:
 1. Кликните на Пошаљи е-поруку.
 2. Изаберите е-адресу на коју желите да примите е-поруку са потврдом.
 3. Изаберите административну е-адресу на коју ће бити послат кôд за потврду, нпр: admin@ administrator@ postmaster@ webmaster@ hostmaster@.
 4. Пратите упутства у е-поруци.
Помоћу Отпремања HTML датотеке:
 1. Изаберите Додај HTML датотеку.
 2. Изаберите Додај HTML датотеку да бисте додали HTML датотеку својој веб локацији. Да бисте то урадили, потребан вам је администраторски приступ основној фасцикли веб локације. Овим путем ћете одмах верификовати домен.
Додавање DNS TXT записа:
 1. Кликните на Ажурирај DNS запис.
 2. Да бисте то урадили, морате да имате могућност да се пријавите код добављача имена домена. То може да траје до 72 сата.
Имајте на уму да конкретни кораци за сваку услугу могу да се разликују. Ако вам је потребна додатна помоћ, контактирајте тим за подршку хоста домена или погледајте документацију коју сте од њега добили.
Напомена: Ако имате проблема при примени било ког од ових начина, додатну помоћ затражите од нашег тима за подршку. Ако немате приступ својој веб локацији или DNS хосту, контактирајте IT сектор свог предузећа.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Да бисте потврдили домен помоћу DNS TXT документа у Workplace-у, пратите ове кораке. Затим морате да пратите упутства која сте добили од регистра. Ваш регистар ће обично имати сопствени скуп упутстава за то како да верификујете домен користећи DNS TXT. Ако не можете да нађете та упутства, обратите се услузи подршке регистра или погледајте Центар за помоћ.
Испод смо навели листу најчешће коришћених домена, са везама ка центрима подршке и упутствима како да верификујете домен користећи DNS TXT за сваки регистар. Имајте у виду да Workplace није повезан са овим веб локацијама, тако да не можемо да вам понудимо упутства.
Водич за TXT DNS записе Центар за помоћ или страница Обратите нам се
NameCheapВодичПодршка
BluehostВодичКонтакт
HostgatorВодичПодршка
GoDaddyВодичКонтакт
HoverВодичКонтакт
GandiВодичКонтакт
DreamHostВодичПодршка
Name.comВодичБаза знања
1 and 1ВодичКонтакт
Network SolutionsВодичКонтакт
101domainВодичПодршка
EnCircaВодичКонтакт
Register.comНије пронађеноПодршка
dynadotВодичЧеста питања
iPageВодичПодршка
internetbsНије пронађеноКонтакт
eNomВодичЦентар за помоћ
webairНије пронађеноКонтакт
hosting24Није пронађеноКонтакт
EuroDNSВодичПодршка
NominetНије пронађеноКонтакт
123-RegВодичПодршка
Google DomainsВодичПодршка
InMotionHostВодичПодршка
LogicBoxesВодичКонтакт
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а. Домен можете да потврдите само ако сте пријављени у Workplace са рачунара.
Да бисте потврдили домен помоћу HTML датотеке:
 1. Кликните на Администраторска табла с леве стране Workplace-а.
 2. Кликните на Подешавања > Потврђени домени е-адресе.
 3. У одељку Додајте нови домен унесите свој домен.
 4. Кликните на Додај домен.
 5. Кликните на Додавање HTML датотеке, а затим преузмите HTML датотеку. Након тога ћете морати да додате HTML датотеку у основни директоријум веб локације.
 6. Кликните на Потврди на својој веб локацији након додавања.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Пратите ове кораке са рачунара да бисте пронашли регистар домена предузећа:
 1. Унесите домен у неку од ових бесплатних WHOIS услуга за тражење:
 2. Када нађете домен, мораћете да нађете регистар домена: Да бисте то урадили, кликните на CTRL + F на Windows рачунару или Command + F на Apple рачунару. Претражите реч „Регистар“ у оквиру услуге WHOIS.
 3. Бренд домена би требало да се појави близу речи „Регистар“, осим ако није означен као приватни. У сврхе овог чланка Центра за помоћ, претпоставимо да сте пронашли регистар и да се зове Network Solutions.
 4. Пошто сте нашли регистар, мораћете да нађете водич за измену TXT записа. Предлажемо вам да нађете водич тако што ћете потражити „Network Solutions txt запис“ на локацији Google.
Имајте у виду да водич неће бити повезан са Workplace-ом ни на који начин. Ако нисте сигурни у вези са водичем, предлажемо вам да се обратите Центру за помоћ регистра или линији за помоћ.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Морате да будете пријављени у Workplace на рачунару да бисте видели које домене е-поште је регистровало предузеће.
Да бисте видели које је домене е-поште предузеће регистровало:
 1. Кликните на Администраторска табла с леве стране Workplace-а.
 2. Кликните на Подешавања затим изаберите Домени е-адреса.
Напомена: Када региструјете домен е-поште, ниједна друга заједница не може да направи налоге који користе тај домен е-поште.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Администратори могу да одлуче да укључе подешавање самопозивања. То ће омогућити свакоме из ваших изабраних домена е-поште да се придружи вашем Workplace-у без позива.
Да бисте укључили самопозивање:
 1. На Администраторској табли кликните на Подешавања.
 2. Кликлните на поред опције Придружи се овом Workplace-у.
 3. Изаберите Сви из дозвољених или верификованих домена и кликните на Сачувај.
 4. Назад на страници са подешавањима кликните на поред опције Захтеви за приступ.
 5. Изаберите Аутоматски одобри захтеве са ових домена е-поште и кликните на Сачувај.
Ово ће омогућити људима из изабраних потврђених домена е-поште или домена којима је дозвољено оглашавање да се аутоматски придруже вашем Workplace-у без потребе да администратори одобре захтев.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Дозвољавање оглашивања домена
Дозвољавање оглашавања омогућава администраторима Workplace-а без верификованих домена да предузму одређене радње на Workplace-у које су претходно биле ограничене само за верификоване домене. Међутим, то и даље не омогућава пун спектар техничких и административних функција које су могуће путем верификације домена као што је SSO.
Ако нисте у могућности да верификујете свој домена или одлучите да га не верификујете, дозвољавање оглашавања је опција која даје одређену контролу над креацијама на Workplace-у. Дозвољавање оглашавања ипак омогућава корисницима да направе нове Workplace налоге под тим доменом е-поште.
Да бисте дозволили оглашавање свог домена:
 1. Кликните на Администраторска табла.
 2. Кликните на Подешавања.
 3. Изаберите картицу Домени е-поште.
 4. У оквиру опције Дозволите оглашавање или верификујте домен, унесите назив домена и изаберите Додајте домен.
 5. У оквиру следеће картице која се отвори кликните на Дозволите оглашавање више домена.
Ако одлучите да дозволите оглашавање свог домена, у сваком тренутку га и даље можете верификовати.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Администратори могу да изаберу да ли ће верификовати домен, дозволити оглашавање домена или неће учинити ништа. Ако нисте у могућности да потврдите свој домен, имате опцију да дозволите оглашавање домена. Дозвољавање оглашавања вашег домена омогућава другим особама са истим доменом за е-пошту да креирају засебне Workplace налоге. Ако одлучите да дозволите оглашавање свог домена, у сваком тренутку га и даље можете верификовати.
Верификован домен доказује да искључиво ви поседујете тај домен. Када се ваш домен за е-пошту верификује, корисници у оквиру вашег Workplace-а неће моћи да креирају нове Workplace-ове коришћењем тог домена.
Верификовани домени имају следеће функције:
 • Могућност уређивања PII (подаци који омогућавају личну идентификацију)
 • Слање обавештења корисницима пре преузимања профила
 • SSO пријава
Ако је ваш домен верификован, други Workplace-ови чије је оглашавање дозвољено се неће се приказати као опције за придруживање корисника.
Сазнајте више о функцији SSO.
Да ли су вам ове информације биле корисне?