Верификација домена

Верификација вашег домена е-поште обезбеђује да права особа постане иницијални администратор система за вашу заједницу. Такође нам помаже да препознамо особе које припадају вашој организацији када се први пут пријаве на Workplace налог. Сазнајте више у Центру са ресурсима за кориснике.

Управљање доменом
Проверавамо домен ваше е-адресе да бисмо се уверили да је особа којој је додељен приступ администратора система одговарајућа особа. Администратори система имају могућност да администрирају и управљају вашом заједницом.
Ако имате проблема са верификовањем домена е-поште, требало би да се обратите некоме из IT одсека ко ће моћи да изврши верификацију домена за вас.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
Домен е-поште можете да додате и верификујете ако приступите Администраторској табли.
Да бисте додали домен е-поште:
 1. Кликните на Администраторска табла.
 2. Кликните на Подешавања.
 3. Изаберите картицу Домени е-поште.
 4. У оквиру опције Омогућите листу или верификујте домен, унесите назив домена и изаберите Додајте домен.
Напомена: Ако се прикаже грешка која наводи да је домен већ заузет, можда домен који сте предложили већ користи неко друго предузеће или покушавате да додате јавни домен. Ако мислите да је то грешка и можете да докажете власништво над доменом, помоћ затражите од нашег тима за подршку.
Да бисте верификовали домен е-поште, можете да употребите 1 од 3 начина који ће се појавити када кликнете на Верификуј поред назива вашег домена е-поште.
Верификација е-адресе:
 1. Кликните на Пошаљи е-поруку.
 2. Изаберите е-адресу на коју желите да примите е-поруку са потврдом.
 3. Изаберите административну е-адресу на коју ће бити послат кôд за потврду, нпр: admin@ administrator@ postmaster@ webmaster@ hostmaster@.
 4. Пратите упутства у е-поруци.
Помоћу Отпремања HTML датотеке:
 1. Изаберите Додај HTML датотеку.
 2. Изаберите Додај HTML датотеку да бисте додали HTML датотеку својој веб локацији. Да бисте то урадили, потребан вам је администраторски приступ основној фасцикли веб локације. Овим путем ћете одмах верификовати домен.
Додавање DNS TXT записа:
 1. Кликните на Ажурирај DNS запис.
 2. Да бисте то урадили, морате да имате могућност да се пријавите код добављача имена домена. То може да траје до 72 сата.
Имајте на уму да конкретни кораци за сваку услугу могу да се разликују. Ако вам је потребна додатна помоћ, контактирајте тим за подршку хоста домена или погледајте документацију коју сте од њега добили.
Напомена: Ако имате проблема при примени било ког од ових начина, додатну помоћ затражите од нашег тима за подршку. Ако немате приступ својој веб локацији или DNS хосту, контактирајте IT сектор свог предузећа.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Да бисте потврдили домен помоћу DNS TXT документа у Workplace-у, пратите ове кораке. Затим морате да пратите упутства која сте добили од регистра. Ваш регистар ће обично имати сопствени скуп упутстава за то како да верификујете домен користећи DNS TXT. Ако не можете да нађете та упутства, обратите се услузи подршке регистра или погледајте Центар за помоћ.
Испод смо навели листу најчешће коришћених домена, са везама ка центрима подршке и упутствима како да верификујете домен користећи DNS TXT за сваки регистар. Имајте у виду да Workplace није повезан са овим веб локацијама, тако да не можемо да вам понудимо упутства.
Водич за TXT DNS записе Центар за помоћ или страница Обратите нам се
NameCheapВодичПодршка
BluehostВодичКонтакт
HostgatorВодичПодршка
GoDaddyВодичКонтакт
HoverВодичКонтакт
GandiВодичКонтакт
DreamHostВодичПодршка
Name.comВодичБаза знања
1 and 1ВодичКонтакт
Network SolutionsВодичКонтакт
101domainВодичПодршка
EnCircaВодичКонтакт
Register.comНије пронађеноПодршка
dynadotВодичЧеста питања
iPageВодичПодршка
internetbsНије пронађеноКонтакт
eNomВодичЦентар за помоћ
webairНије пронађеноКонтакт
hosting24Није пронађеноКонтакт
EuroDNSВодичПодршка
NominetНије пронађеноКонтакт
123-RegВодичПодршка
Google DomainsВодичПодршка
InMotionHostВодичПодршка
LogicBoxesВодичКонтакт
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а. Домен можете да потврдите само ако сте пријављени у Workplace са рачунара.
Да бисте потврдили домен помоћу HTML датотеке:
 1. Кликните на Администраторска табла с леве стране Workplace-а.
 2. Кликните на Подешавања > Потврђени домени е-адресе.
 3. У одељку Додајте нови домен унесите свој домен.
 4. Кликните на Додај домен.
 5. Кликните на Додавање HTML датотеке, а затим преузмите HTML датотеку. Након тога ћете морати да додате HTML датотеку у основни директоријум веб локације.
 6. Кликните на Потврди на својој веб локацији након додавања.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Пратите ове кораке са рачунара да бисте пронашли регистар домена предузећа:
 1. Унесите домен у неку од ових бесплатних WHOIS услуга за тражење:
 2. Када нађете домен, мораћете да нађете регистар домена: Да бисте то урадили, кликните на CTRL + F на Windows рачунару или Command + F на Apple рачунару. Претражите реч „Регистар“ у оквиру услуге WHOIS.
 3. Бренд домена би требало да се појави близу речи „Регистар“, осим ако није означен као приватни. У сврхе овог чланка Центра за помоћ, претпоставимо да сте пронашли регистар и да се зове Network Solutions.
 4. Пошто сте нашли регистар, мораћете да нађете водич за измену TXT записа. Предлажемо вам да нађете водич тако што ћете потражити „Network Solutions txt запис“ на локацији Google.
Имајте у виду да водич неће бити повезан са Workplace-ом ни на који начин. Ако нисте сигурни у вези са водичем, предлажемо вам да се обратите Центру за помоћ регистра или линији за помоћ.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Premium-а.
Морате да будете пријављени у Workplace на рачунару да бисте видели које домене е-поште је регистровало предузеће.
Да бисте видели које је домене е-поште предузеће регистровало:
 1. Кликните на Администраторска табла у горњем десном углу профила
 2. Изаберите ставку Подешавања, а затим ставку Налози и профили. Ту можете да видите број домена е-поште које је подесило ваше предузеће.
Можете да кликнете на Домени на Администраторској табли да бисте ставили на списак дозвољених додатне домене, као и да прегледате број домена е-поште које је ваше предузеће подесило.
Напомена: Регистровањем домена е-поште обезбеђујете да ниједна друга заједница не може да направи налоге који користе тај домен е-поште.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Admins can choose to turn on the self-invite setting to allow anyone from the chosen email domains to join their Workplace without being invited.
To turn on self-invite:
 1. From the Admin Panel, click Settings.
 2. Click Company Settings.
 3. Below Joining this Workplace, click the option next to Anyone from the following email domains can join.
 4. Below Access Requests, click the option next to Automatically approve requests from these email domains.
 5. This will enable people from the chosen verified or allow-listed email domains to automatically join your Workplace without request.
  Find out more about managing your email domains.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Дозвољавање оглашивања домена
Allow-listing grants Workplace admins without verified domains the ability for certain actions to be taken for Workplace that were previously restricted to only verified domains. However, it still doesn’t allow the full range of technical and administrative features that comes with verifying a domain, such as SSO.
If you are unable to or choose not to verify your domain, allow-listing is an option that allows some control over Workplace creations. Allow-listing still enables users to create new Workplaces under that email domain.
To allow-list your domain:
 1. Click Admin Panel.
 2. Click Settings.
 3. Select the Email Domains tab.
 4. Under Allow List or Verify a Domain, enter the domain name and select Add Domain.
 5. In the next tab that opens, click Allow List Multiple Domains.
If you choose to allow-list your domain, you can still verify it at any time.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Admins can choose to either verify a domain, allow-list it or do nothing. If you’re unable to verify your domain, you have the option to allow-list. Allow-listing your domain allows other people with the same email domain to create separate Workplace accounts. If you choose to allow-list your domain, you can still verify it at any time.
A verified domain proves that you exclusively own that domain. Once your email domain is verified, users within your Workplace won’t be able to create new Workplaces using that domain.
Verified domains have the following features:
 • The ability to edit PII (personally identifiable information)
 • Send users notifications prior to profiles being claimed
 • SSO login
If your domain is verified, other allow-listed Workplaces won’t be shown as options for users to join.
Find out more about SSO.
Да ли су вам ове информације биле корисне?