Наплата

Трошкови Workplace-а зависе од броја корисника са претплатом који су активни у вашој Workplace заједници. Сазнајте више о томе како дефинишемо активног корисника, плаћању вашег првог рачуна и заштити плаћања.

Корисници са претплатом
Корисник са претплатом је неко ко има активни Workplace налог за цели календарски месец, од првог у месецу до последњег дана у месецу.
Сви налози који су креирани или затворени у оквиру тог календарског месеца не представљају налоге са претплатом.
Напомена: Сваки налог који је креиран након првог у месецу неће добити рачун све док не буде био активан током целог календарског месеца.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Активни корисник на месечном нивоу јесте корисник који је у току протеклих 30 дана урадио нешто од следећег:
 • Посетио/ла је Workplace преко веб локације или мобилног уређаја
 • Пријављивање
 • Проверио/ла је обавештења са Workplace-а или апликације Workplace
 • Користио/ла је Work Chat апликацију
Да ли су вам ове информације биле корисне?
On Workplace Advanced and Workplace Enterprise, you pay for the number of people who use Workplace each month. A billable person is someone who's been invited to sign up for a Workplace account.
Workplace administrators can control how many people are invited to claim Workplace accounts and therefore can control and predict how much Workplace will cost each month.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Frontline employees are people whose primary role is to work directly with customers or the general public by providing services, support or selling products, or employees directly involved in the manufacturing and distribution of products.
In order to qualify for a frontline plan on Workplace, an employee must fall into 1 or more of these buckets:
- Employee is deskless 50% of the time or more.
- Employee is paid hourly.
- Employee doesn't have an email address.
The employee must ALSO match one of these role descriptions:
- Customer-facing worker (sales floor, receptionist, associate, etc) at any level including management.
- Backstage worker (warehouse, courier, etc) at any level including management.
- Utilities or public service worker (police officer, waste management officer, electrical line repair person, water department officer) at any level including management.
- Medical care staff (nursing, doctor, facilities) at any level including management.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Advanced-у
Да бисте извезли листу месечног броја корисника којима се шаље рачун, морате бити пријављени на рачунар.
 1. Кликните на Администраторска табла у горњем левом углу профила.
 2. Кликните на Плаћања, па на > с десне стране.
 3. Кликните на Извези кориснике за наплату.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Не, неће. Ако у групу са више компанија (MCG) позовете особу чије предузеће још увек не користи Workplace, за њу ће бити подешен бесплатан стандардни налог. Ако особа већ користи Workplace Standard, њен статус неће бити промењен. У сваком случају, неће бити никакве наплате.
Ако особа коју позовете у MCG ради у предузећу које користи Workplace Premium, такође вам неће бити наплаћено.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Плаћања и фактуре
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Advanced-у.
Корисници Workplace-а имају бесплатни пробни период од 30 дана. Када се тај бесплатни пробни период заврши, циклус наплате почиње првог дана следећег календарског месеца. На крају тог месеца, рачун генеришемо на основу броја активних корисника за тај месец. Дане који су између краја бесплатног пробног периода и првог дана следећег месеца не наплаћујемо.
На пример, ако се бесплатни пробни период заврши 18. октобра, дане од 19. до 31. октобра не плаћате. Циклус наплате почиње 1. новембра.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Premium-у. Морате да приступите Администраторској табли на рачунару да бисте могли да прегледате изводе обрачуна за Workplace Premium.
Да бисте прегледали извод обрачуна:
Кликните на Администраторска табла у горњем десном углу Workplace профила, па изаберите Подаци о плаћању.
Имајте на уму да је валута наплате USD. Цене не обухватају применљиве порезе. Најновије информације о ценама можете да пронађете на facebook.com/workplace/pricing.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Advanced-у. Морате да приступите Администраторској табли са рачунара да бисте подесили наплату путем кредитне картице. Нећете моћи да приступите картици Плаћање на Администраторској табли зато што је у току процес објављивања функције.
Да бисте подесили наплату путем кредитне картице:
Кликните на Администраторска табла у горњем левом углу Workplace профила, па изаберите Плаћање и додајте детаље о плаћању.
Начини плаћања
Подржавамо Amex (осим у Бразилу), Visa, Discover и Mastercard.
Имајте на уму да је валута наплате USD. Цене не обухватају применљиве порезе. Најновије информације о ценама можете да пронађете на facebook.com/workplace/pricing.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Advanced-у.
Предузећа која имају месечне трошкове од преко 5000 USD имају право на наплату преко фактуре уместо кредитне картице. Менаџер Workplace налога ће вам помоћи да подесите налог за фактурисање.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Premium-у. Нећете моћи да приступите картици „Извештавање“ на Администраторској табли зато што је у току процес објављивања функције.
Израчунати износи за наплату обично ће бити мањи од оних које видите на картици „Извештавање“ на Администраторској табли. Месечни активан корисник у сврхе наплате представља особу која је имала Workplace налог првог дана у месецу и која се пријавила да би посетила Workplace заједницу, Администраторску таблу или Work Chat током тог месеца. (Не рачунају се обавештења која добијате на мобилном уређају или путем е-поште.)
Сазнајте више о томе шта је активни корисник са месечном претплатом.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Advanced-у.
Да бисте додали број наруџбе у фактуре:
 1. У горњем левом углу Workplace-а, кликните на Администраторска табла.
 2. Кликните на Плаћања > Детаљи о предузећу.
 3. Унесите детаље за број наруџбе у одређено поље.
Напомена: Ако је ваша заједница већ подешена за фактурисање, имаћете простора за додавање броја наруџбе када приступите фактури.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Workplace for Good
Фејсбук користи TechSoup како би проверио да ли је организација која се пријављује за Workplace for Good НВО која има важећи статус непрофитне организације.
Организације које подносе захтев морају бити регистроване код локалног TechSoup партнера и морају испуњавати друге услове за учешће у програму Workplace for Good да би добиле бесплатан приступ Workplace Advanced-у. Имајте у виду да су неке организације изузете из учешћа у Workplace for Good, као што је описано овде.
Да бисте се регистровали за Workplace for Good:
 1. Посетите TechSoup да бисте добили валидациони токен. TechSoup валидациони токени су јединствени кодови доступни непрофитним организацијама које су прошле валидацију од странеTechSoup. Валидациони токен је низ слова и бројева који се уобичајено завршава називом организације. Ево примера: 123a4567@MyOrgName.
 2. Посетите картицу Workplace for Good у оквиру картице за плаћање на администраторској табли у Workplace-у да бисте унели свој TechSoup валидациони токен.
 3. Ако испуњавате услове за Workplace for Good, добићете поруку да је ваш статус успешно потврђен.
Такође можете да посетите Workplace for Good за више информација и да бисте пријавили за програм.
Фејсбук по сопственом нахођењу утврђује која организација испуњава услове за Workplace for Good и задржава право да одобри или одбије пријаву или учешће организације у сваком тренутку, из било ког разлога. Фејсбук може да допуни или измени смернице о условима за Workplace for Good у било ком тренутку, без обавештења. Ако због промене у Фејсбуковим политикама или у статусу организације, нека организација више не испуњава услове за Workplace for Good, Фејсбук ће тој организацији послати обавештење најмање три месеца унапред. Након тог обавештења, примењиваће се стандардне цене за приступ Workplace-у и његово коришћење од стране те организације.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Workplace for Good нуди квалификованим невладиним организацијама бесплатан приступ за Workplace Advanced. За више информација посетите Workplace for Good.

Ко испуњава услове?
На захтев и након верификације и писане сагласности, Фејсбук може да понуди бесплатан приступ Workplace Advanced-у невладиним организацијама које имају валидан статус непрофитне организације који потврђује наш партнер TechSoup или његови локални партнери.
Следеће организације, међутим, не испуњавају услове за Workplace for Good без обзира на непрофитни статус:
 • Болнице, организације које се баве здравствених осигурањем или групним здравственим плановима, старачки домови и друге здравствене организације
 • Школе, универзитети и друге академске установе, укључујући школске дистрикте
 • Организације везане за школу, као што су групе за ученике, наставно веће, родитељи или бивши студенти
 • Државни субјекти, агенције или организације
 • Организације које се баве законодавним и политичким активностима (укључујући заступање)
 • Цркве и друге религиозне организације
 • Професионалне спортске лиге
 • Кредитне уније и друге сличне организације
Организације које испуњавају услове за Workplace for Good могу да праве корисничке налоге само за своје директне запослене, уговараче и волонтере. У случају да квалификована организација направи корисничке налоге за неког другог, Фејсбук задржава право да организацији наплати стандардне цене за те корисничке налоге.
Фејсбук по сопственом нахођењу утврђује која организација испуњава услове за Workplace for Good и задржава право да одобри или одбије пријаву или учешће организације у сваком тренутку, из било ког разлога. Фејсбук може да допуни или измени смернице о условима за Workplace for Good у било ком тренутку, без обавештења. Ако због промене у Фејсбуковим политикама или у статусу организације, нека организација више не испуњава услове за Workplace for Good, Фејсбук ће тој организацији послати обавештење најмање три месеца унапред. Након тог обавештења, примењиваће се стандардне цене за приступ Workplace-у и његово коришћење од стране те организације.
Да ли су вам ове информације биле корисне?