Наплата

Трошкови Workplace-а зависе од броја корисника са претплатом који су активни у вашој Workplace заједници. Сазнајте више о томе како дефинишемо активног корисника, плаћању вашег првог рачуна и заштити плаћања.

Корисници са претплатом
Корисник са претплатом је неко ко има активни Workplace налог за цели календарски месец, од првог у месецу до последњег дана у месецу.
Сви налози који су креирани или затворени у оквиру тог календарског месеца не представљају налоге са претплатом.
Напомена: Сваки налог који је креиран након првог у месецу неће добити рачун све док не буде био активан током целог календарског месеца.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Активни корисник на месечном нивоу јесте корисник који је у току протеклих 30 дана урадио нешто од следећег:
 • Посетио/ла је Workplace преко веб локације или мобилног уређаја
 • Пријављивање
 • Проверио/ла је обавештења са Workplace-а или апликације Workplace
 • Користио/ла је Work Chat апликацију
Да ли су вам ове информације биле корисне?
На Workplace Advanced-у и Workplace Enterprise-у плаћате број људи који користе Workplace сваког месеца. Особа са претплатом је неко ко је позван да се региструје на Workplace налог.
Администратори Workplace-а могу да контролишу колико људи је позвано да затражи Workplace налоге и зато могу да контролишу и предвиде колико ће Workplace коштати сваког месеца.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Мобилни запослени су људи чија је главна улога да раде директно са клијентима или јавним мњењем тако што пружају услуге, подршку или продају производе, или су то запослени који су директно укључени у производњу и дистрибуцију производа.
Да би задовољио услове мобилног плана у Workplace, запослени мора да спада у једну или више од следећих категорија:
- Запослени не ради у канцеларији 50% времена или више.
- Запослени је плаћен по сату.
- Запослени нема е-адресу.
Запослени мора ТАКОЂЕ да се уклапа у један од ових описа:
- Радник који ради са клијентима (сектор продаје, рецепционер, сарадник итд.) на било ком нивоу укључујући руководство.
- Радник који није директно у контакту са клијентима (складиште, курирска служба итд.) на било ком нивоу укључујући руководство.
- Радник у комуналним делатностима (полицајац, службеник за управљање отпадом, лице задужено за поправку електричних водова, службеник одсека водовода) на било ком нивоу укључујући руководство.
- Медицинско особље (медицинска сестра, лекар, објекти) на било ком нивоу укључујући руководство.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Advanced-у
Да бисте извезли листу месечног броја корисника којима се шаље рачун, морате бити пријављени на рачунар.
 1. Кликните на Администраторска табла у горњем левом углу профила.
 2. Кликните на Плаћања, па на > с десне стране.
 3. Кликните на Извези кориснике за наплату.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Не, неће. Ако у групу са више компанија (MCG) позовете особу чије предузеће још увек не користи Workplace, за њу ће бити подешен Workplace Advanced са 30-одневним пробним периодом.
Ако особа коју позовете у MCG ради у предузећу које користи Workplace Advanced, такође вам неће бити наплаћено.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Плаћања и фактуре
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Advanced-у.
Корисници Workplace-а имају бесплатни пробни период од 30 дана. Када се тај бесплатни пробни период заврши, циклус наплате почиње првог дана следећег календарског месеца. На крају тог месеца, рачун генеришемо на основу броја активних корисника за тај месец. Дане који су између краја бесплатног пробног периода и првог дана следећег месеца не наплаћујемо.
На пример, ако се бесплатни пробни период заврши 18. октобра, дане од 19. до 31. октобра не плаћате. Циклус наплате почиње 1. новембра.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Advanced-у. Морате да приступите Администраторској табли на рачунару да бисте могли да прегледате изводе обрачуна за Workplace Advanced.
Да бисте погледали свој извод обрачуна, кликните на Администраторска табла у горњем левом углу Workplace профила, па изаберите Плаћања.
Имајте на уму да је валута наплате USD. Цене не обухватају применљиве порезе. Најновије информације о ценама можете да пронађете на facebook.com/workplace/pricing.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Advanced-у. Морате да приступите Администраторској табли са рачунара да бисте подесили наплату путем кредитне картице. Нећете моћи да приступите картици Плаћање на Администраторској табли зато што је у току процес објављивања функције.
Да бисте подесили наплату путем кредитне картице:
Кликните на Администраторска табла у горњем левом углу Workplace профила, па изаберите Плаћање и додајте детаље о плаћању.
Начини плаћања
Подржавамо Amex (осим у Бразилу), Visa, Discover и Mastercard.
Имајте на уму да је валута наплате USD. Цене не обухватају применљиве порезе. Најновије информације о ценама можете да пронађете на facebook.com/workplace/pricing.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Advanced-у.
Предузећа која имају месечне трошкове од преко 5000 USD имају право на наплату преко фактуре уместо кредитне картице. Менаџер Workplace налога ће вам помоћи да подесите налог за фактурисање.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Premium-у. Нећете моћи да приступите картици „Извештавање“ на Администраторској табли зато што је у току процес објављивања функције.
Израчунати износи за наплату обично ће бити мањи од оних које видите на картици „Извештавање“ на Администраторској табли. Месечни активан корисник у сврхе наплате представља особу која је имала Workplace налог првог дана у месецу и која се пријавила да би посетила Workplace заједницу, Администраторску таблу или Work Chat током тог месеца. (Не рачунају се обавештења која добијате на мобилном уређају или путем е-поште.)
Сазнајте више о томе шта је активни корисник са месечном претплатом.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на администраторе у Workplace Advanced-у.
Да бисте додали број наруџбе у фактуре:
 1. У горњем левом углу Workplace-а, кликните на Администраторска табла.
 2. Кликните на Плаћања а затим на Детаљи о предузећу.
 3. Унесите детаље за број наруџбе у одређено поље.
Напомена: Ако је ваша заједница већ подешена за фактурисање, имаћете простора за додавање броја наруџбе када приступите фактури.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Workplace for Good
Фејсбук користи TechSoup како би проверио да ли је организација која се пријављује за Workplace for Good НВО која има важећи статус непрофитне организације.
Организације које подносе захтев морају бити регистроване код локалног TechSoup партнера и морају испуњавати друге услове за учешће у програму Workplace for Good да би добиле бесплатан приступ Workplace Advanced-у. Имајте у виду да су неке организације изузете из учешћа у Workplace for Good, као што је описано овде.
Да бисте се регистровали за Workplace for Good:
 1. Посетите TechSoup да бисте добили валидациони токен. TechSoup валидациони токени су јединствени кодови доступни непрофитним организацијама које су прошле валидацију од стране TechSoup. Валидациони токен је низ слова и бројева који се уобичајено завршава називом организације. Ево примера: 123a4567@MyOrgName.
 2. Посетите Workplace for Good у оквиру Плаћања на вашој Workplace администраторској табли и кликните на Додај свој токен TechSoup.
 3. Ако испуњавате услове за Workplace for Good, добићете поруку да је ваш статус успешно потврђен.
Такође можете да посетите Workplace for Good за више информација и да бисте пријавили за програм.
Фејсбук по сопственом нахођењу утврђује која организација испуњава услове за Workplace for Good и задржава право да одобри или одбије пријаву или учешће организације у сваком тренутку, из било ког разлога. Фејсбук може да допуни или измени смернице о условима за Workplace for Good у било ком тренутку, без обавештења. Ако због промене у Фејсбуковим политикама или у статусу организације, нека организација више не испуњава услове за Workplace for Good, Фејсбук ће тој организацији послати обавештење најмање три месеца унапред. Након тог обавештења, примењиваће се стандардне цене за приступ Workplace-у и његово коришћење од стране те организације.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Workplace for Good нуди квалификованим невладиним организацијама бесплатан приступ за Workplace Advanced. За више информација посетите Workplace for Good.

Ко испуњава услове?
На захтев и након верификације и писане сагласности, Фејсбук може да понуди бесплатан приступ Workplace Advanced-у невладиним организацијама које имају валидан статус непрофитне организације који потврђује наш партнер TechSoup или његови локални партнери.
Следеће организације, међутим, не испуњавају услове за Workplace for Good без обзира на непрофитни статус:
 • Организације које се баве здравственим осигурањем или израђују групне здравствене планове
 • Школе, универзитети и друге академске установе, укључујући школске округе и спортска удружења и образовне установе
 • Државни субјекти, агенције или организације
 • Организације које се баве законодавним и политичким активностима (укључујући заступање)
 • Цркве и друге религиозне организације
 • Професионалне спортске лиге
 • Кредитне уније и друге сличне организације
Организације које испуњавају услове за Workplace for Good могу да праве корисничке налоге само за своје директне запослене, уговараче и волонтере. У случају да квалификована организација направи корисничке налоге за неког другог, Фејсбук задржава право да организацији наплати стандардне цене за те корисничке налоге.
Фејсбук по сопственом нахођењу утврђује која организација испуњава услове за Workplace for Good и задржава право да одобри или одбије пријаву или учешће организације у сваком тренутку, из било ког разлога. Фејсбук може да допуни или измени смернице о условима за Workplace for Good у било ком тренутку, без обавештења. Ако због промене у Фејсбуковим политикама или у статусу организације, нека организација више не испуњава услове за Workplace for Good, Фејсбук ће тој организацији послати обавештење најмање три месеца унапред. Након тог обавештења, примењиваће се стандардне цене за приступ Workplace-у и његово коришћење од стране те организације.
Да ли су вам ове информације биле корисне?