Испорука е-поште

Сазнајте шта можете да учините како бисте обезбедили да е-поруке са Workplace-а безбедно стигну до прималаца. Посетите Центар са ресурсима за кориснике да бисте сазнали више информација о испоруци е-поште.

Домени е-поште
Е-поруке које шаље Workplace потичу са домена fbworkmail.com.
Ваш администратор е-порука мора да дода fbworkmail.com као безбедног пошиљаоца у хост е-порука јер људи у организацији иначе неће моћи да приме е-поруке о потврђивању власништва над налогом нити ће моћи да се придруже Workplace заједници.
Сервери за е-поруке
Ваш администратор е-порука мора да стави на списак дозвољених IP адресе ових полазних сервера е-поште како би се уверио да ваша организација не одбија е-поруке из Workplace-а.
66.220.144.128/25 (66.220.144.128–66.220.144.254)
66.220.155.128/25 (66.220.155.128–66.220.155.254)
69.171.232.128/25 (69.171.232.128–69.171.232.254)
69.63.178.128/25 (69.63.178.128–69.63.178.254)
69.63.184.0/25 (69.63.184.0–69.63.184.126)
Верификација порекла е-поште
Да би доказао да е-поруке које потичу са fbworkmail.com заправо потичу са Фејсбука, Workplace користи технологију DomainKeys Identified Mail (DKIM) која представља стандард у индустрији.
Администратор е-поште треба да конфигурише хост е-поште тако да верификује DKIM запис свих Workplace е-порука да не бисте примали лажне е-поруке.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Да се Workplace е-поруке не би губиле у Небитној е-пошти Microsoft Outlook-а, користите PowerShell Exchange Online Commandlet да бисте направили два правила за пренос:
  • New-TransportRule -Name "Workplace Emails Bypass Focused Inbox" -SenderDomainIs "fbworkmail.com" -SetHeaderName "X-MS-Exchange-Organization-BypassFocusedInbox" -SetHeaderValue "true" -Comments "Workplace email will go into the Inbox or Focused Inboxand not the Clutter or Other folder in Exchange Online"
  • New-TransportRule -Name "Workplace Emails Bypass Clutter" -SenderDomainIs "fbworkmail.com" -SetHeaderName "X-MS-Exchange-Organization-BypassClutter" -SetHeaderValue "true" -Comments "Workplace mail will go into the Inbox or Focused Inbox and not the Other view in Exchange Online"
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Premium-а.
Microsoft Exchange вам омогућава да на списак дозвољених ставите Workplace домен е-поште помоћу cmdlet-а Set-MailboxJunkEmailConfiguration.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Чак и ако ваш хост за пошту прихвата е-поруке из Workplace-а, могуће је да ће клијенти е-поште попут Microsoft Outlook-а означити неку е-поруку као непожељну или нежељену. У том случају, особа би морала да провери фасцикле са непожељном или нежељеном поштом да би пронашла ту е-поруку. Ако је могуће, администратор е-поште треба да се увери да је у клијентима е-поште fbworkmail.com додат на листу поузданих пошиљалаца.
Предлажемо вам да у сарадњи са администратором е-поште додате домен fbworkmail.com на листу безбедних пошиљалаца у клијенту е-поште у организацији.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Када ставите на списак дозвољених домен е-адресе на Workplace-у, доказујете да имате приступ е-адреси коју желите да користите и да дозвољавате да се други људи с истим доменом е-адресе прикључе вашем Workplace-у. Људи с истим доменом е-адресе не морају да се придруже истом Workplace-у и могу да подесе или да се придруже другом Workplace-у с истим доменом. Ово се може користити када нисте власник целог домена.
Такође, можете да се придружите у више Workplace-а с истим доменом е-адресе. Не постоји ограничење у броју домена е-адресе на Workplace-у коју предузеће може да има.
Сазнајте како да ставите свој домен на листу дозвољених на Workplace-у.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Биће потребно да подесите DKIM и SPF конфигурацију исправно да бисте осигурали да сервери за пошту могу да потврде да сте ви особа која је послала е-поруке.
Workplace захтева да се сви одговори преко е-поште шаљу уз DKIM (DomainKeys Identified Mail) или SPF (Sender Policy Framework) усклађивање. Ово су индустријски стандарди за безбедност е-поште који помажу у верификацији детаља о пошиљаоцима, чиме се штите запослени од лажне е-поште. Е-пошта која не прође ове провере често се третира као непожељан садржај.
Да бисте конфигурисали DKIM и SPF, обратите се свом ИТ администратору са доленаведеним информацијама:
Конфигурација DKIM и SPF сервера за пошту и пружалац DNS услуге за ваш домен. Морате да имате или DKIM или SPF усклађеност; не можете имати оба.
Имајте на уму да G Suite подразумевано користи свој DKIM домен за потписивање. С обзиром на то да ће ова подразумевана радња довести до неуспешног DKIM усклађивања због тога што пошта није потписана вашим доменом, већ доменом треће стране, и даље ћемо одбијати ваше долазне е-поруке. Стога, морате да конфигуришете своју DKIM поставку.
За Microsoft Office 365 пратите овај водич.
Сазнајте више о овим безбедносним стандардима.
Напомена: Ако се DKIM и SPF не конфигуришу исправно, Workplace ће одбијати поруке које шаљете за групну активност, на пример, групне објаве или одговори на коментаре. У случају да се то догоди, пошиљалац ће примити поруку одбијања било од Workplace-а или од друге услуге, укључујући Gmail.
Да ли су вам ове информације биле корисне?