Управљање Workplace корисницима путем добављача идентитета у облаку

Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Advanced-а.
Коришћење добављача идентитета у облаку је једноставан начин да омогућите аутоматизовано управљање налогом у Workplace-у. Наши партнери за управљање идентитетом и приступом пружају следеће погодности:
  • Кориснички подаци су централизовани. Повежите главно складиште идентитета (нпр. Microsoft Active Directory или Oracle Directory Server) са директоријумом у облаку да бисте синхронизовали корисничке налоге у различитим апликацијама, укључујући Workplace. Агент или додатна компонента добављача идентитета синхронизује промене из главног складишта идентитета са репликом у облаку.
  • Обједињени систем евиденције. Одржавајте главно складиште идентитета како се људи придружују вашој организацији или је напуштају.
  • Синхронизација промена на налозима са Workplace-ом. Информације са корисничких налога и промене статуса синхронизују се између добављача идентитета у облаку и Workplace-а, чиме се уклања потреба за ручним администрирањем корисника када се људи придруже организацији или је напусте.
За почетак пратите кораке описане овде као администратор система како бисте направили апликацију за прилагођену администрацију и припремили корисничке налоге. У овим корацима ћете пронаћи следеће вредности потребне за завршетак конфигурације:
  • Токен за приступ: Токен за приступ који апликацији омогућава да управља налозима.
  • URL адреса SCIM-а: API крајња тачка коју ће апликација у облаку користити за управљање налозима.
  • ИД заједнице: ИД ваше организације, који апликацији у облаку омогућава да прави разлику између Workplace инстанци.
Затим пратите упутства која пружа добављач идентитета у облаку.
Имајте у виду да се Workplace изворно интегрише са следећим партнерима:
Да ли су вам ове информације биле корисне?