Преглед групног управљања налозима

Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
Workplace подржава групно управљање корисничким налозима помоћу датотека са вредностима раздвојеним зарезима (CSV датотека). Било да припремате прве кориснике у workplace-у, додајете ново одељење или менаџера или деактивирате неке кориснике у заједници, можете да користите групно управљање налозима да бисте поједноставили процес.
Ако ваше предузеће користи подржани добављач идентитета, треба да погледате како се користи Аутоматско управљање налозима за припрему и деактивирање налога у ваше име када се запослени придруже предузећу или га напусте.
Овај приступ је пожељнији пошто је важно да се налози сигурно деактивирају када људи напусте предузеће. Прочитајте више о деактивирању у одељку Управљање налозима.
Workplace подржава 2 групне операције помоћу CSV или Excel датотека:
Да ли су вам ове информације биле корисне?