Конфигурисање DKIM-а и SPF-а за Workplace.

Биће потребно да подесите DKIM и SPF конфигурацију исправно да бисте осигурали да сервери за пошту могу да потврде да сте ви особа која је послала е-поруке.
Workplace захтева да се сви одговори преко е-поште шаљу уз DKIM (DomainKeys Identified Mail) или SPF (Sender Policy Framework) усклађивање. Ово су индустријски стандарди за безбедност е-поште који помажу у верификацији детаља о пошиљаоцима, чиме се штите запослени од лажне е-поште. Е-пошта која не прође ове провере често се третира као непожељан садржај.
Да бисте конфигурисали DKIM и SPF, обратите се свом ИТ администратору са доленаведеним информацијама:
Конфигурација DKIM и SPF сервера за пошту и пружалац DNS услуге за ваш домен. Морате да имате или DKIM или SPF усклађеност; не можете имати оба.
Имајте на уму да G Suite подразумевано користи свој DKIM домен за потписивање. С обзиром на то да ће ова подразумевана радња довести до неуспешног DKIM усклађивања због тога што пошта није потписана вашим доменом, већ доменом треће стране, и даље ћемо одбијати ваше долазне е-поруке. Стога, морате да конфигуришете своју DKIM поставку.
За Microsoft Office 365 пратите овај водич.
Сазнајте више о овим безбедносним стандардима.
Напомена: Ако се DKIM и SPF не конфигуришу исправно, Workplace ће одбијати поруке које шаљете за групну активност, на пример, групне објаве или одговори на коментаре. У случају да се то догоди, пошиљалац ће примити поруку одбијања било од Workplace-а или од друге услуге, укључујући Gmail.
Да ли су вам ове информације биле корисне?