Управљање групама

Администратори система могу себи да обезбеде администраторски приступ било којој групи у својој Workplace заједници, да означе групу као званичну, аутоматизују чланство у групи и у потпуности избришу групе.

Ако сте администратор групе у којој више нема никога, група се брише када је напустите.
Workplace Essential и Workplace Advanced
Поред тога, администратори система и модератори садржаја могу да бришу групе у Workplace Advanced заједницама.
Да бисте избрисали групу у Workplace Advanced-у:
  1. Кликните на Администраторска табла у горњем десном углу Workplace-а.
  2. Кликните на Групе и потражите групу коју желите да избришете.
  3. Кликните на и изаберите Избриши групу.
  4. Унесите име групе у оквир и кликните на Избриши групу.
Напомена: Брисање групе не може да се опозове. Кад се група избрише, све објаве, чланови и датотеке биће трајно избрисани.
Групе са више компанија:
Група са више компанија (multi-company group – MCG) биће аутоматски избрисана ако је сви чланови напусте. Администратор групе има могућност да уклони све чланове из групе, а затим и себе како би избрисао групу.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
Морате да будете администратор предузећа или модератор садржаја и да будете пријављени на Workplace на рачунару да бисте поставили себе за администратора неке групе.
Да бисте поставили себе за администратора групе:
  1. Кликните на Администраторска табла у горњем левом углу Workplace-а.
  2. Кликните на Групе и потражите групу чији администратор желите да постанете.
  3. Кликните на поред групе и изаберите Постави ме за администратора или Придружи се као администратор.
Напомена: Аналитичари и менаџери налога не могу да поставе себе за администратора групе.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Premium-а.
Додавање људи у групе можете да аутоматизујете употребом Workplace Graph API. Пример можете да нађете на овој страници.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Да бисте за предузеће видели све групе изузев тајних ако нисте администратор:
  1. На почетној страници кликните на Прикажи све... испод опције Групе са леве стране.
  2. Кликните на Прикажи све групе на врху странице.
Да бисте за предузеће видели све групе укључујући и тајне ако сте администратор заједнице у Workplace Advanced-у:
  1. Кликните на Администраторска табла у горњем левом углу Workplace-а.
  2. Кликните на Групе.
Одатле ћете моћи да видите листу свих имена група, колико чланова и администратора има која група, датум када је група направљена и подешавања приватности за сваку групу.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
This article is only applicable to users of Workplace Essential and Workplace Advanced. You must be an admin logged into Workplace from your computer to create a group from an email distribution list. You can only import Microsoft and G Suite email groups at this time.
You can create up to 500 Workplace groups based on your Microsoft and G Suite email groups. To create a group from an email distribution list:
  1. From your Admin Panel, click Groups > Create multiple groups Create groups from email list.
  2. Click Get Started.
  3. Pick an account then select the distribution list or lists you'd like to create a group or groups from.
  4. Click Continue with [number of] groups.
  5. Change the admins of the group by changing the admins of your Microsoft or G Suite email group. You'll be able to add new admins or moderators inside the group on Workplace.
  6. Click Done.
  7. Edit the settings for your group or groups then click Continue with [number of] groups.
  8. Click Create Groups.
Note: Any changes you make to Workplace groups won't apply to your corresponding Microsoft or G Suite email groups. However, adding people to your Microsoft or G Suite email groups will automatically add them to the corresponding Workplace groups. Removing people from your Microsoft or G Suite email groups won't remove them from the corresponding Workplace groups.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Only system admins, content moderators and custom admin roles with Manage Groups permissions can mark or unmark a group as official. This feature is only available to users on Workplace Advanced and Workplace Enterprise.
To mark a group as official:
  1. From your Admin Panel, click Groups.
  2. Click to the right of the group you'd like to mark as official, then click Mark Group as Official.
  3. You’ll see a Mark Group as Official prompt. Click OK to continue and an official group icon will be added alongside the group name.
To unmark a group as official:
  1. From your Admin Panel, click Groups.
    Official groups will be marked with an icon in the Name column.
  2. Click to the right of the group you'd like to unmark as official, then click Unmark Group as Official.
  3. You’ll see an Unmark Group as Official prompt. Click OK to continue and the official group icon will be removed.
Note: Multi-company groups can't be marked as official.
You can also mark or unmark a group as official by clicking at the top right of the group, under the group cover photo. You can also mark a group as official from the About section of your group.
Да ли су вам ове информације биле корисне?
Овај чланак се односи само на кориснике Workplace Essential-а и Workplace Advanced-а.
Не, али када креирате нову повезану групу, имаћете опцију да извршите повезивање с изворном групом. Повезивање с изворном групом подразумева да постоји двосмерна веза. Изворна група се повезује с новом групом, а нова група се повезује с изворном групом.
Да бисте извршили радњу Повежи с изворном групом, из одељка Информације групе идите у Управљање повезаним групама, изаберите мени подешавања поред групе коју желите да повежете с изворном групом и изаберите Повежи с изворном групом.
Да ли су вам ове информације биле корисне?