Политика о колачићима за Workplace


Политика о колачићима за Workplace („Политика о колачићима”) објашњава како користимо колачиће и треба је прочитати заједно са Политиком приватности за Workplace која се примењује на обраду личних података које прикупљамо путем колачића. Политика о колачићима се не примењује приликом посете нашој веб локацији за маркетинг и информације за јавност workplace.com („Workplace локација”).
Колачићи и друге технологије складиштења
Колачићи су мали делови текста који се користе за складиштење информација у веб прегледачима. Колачићи се користе за складиштење и пријем идентификатора и других информација на рачунарима, телефонима и другим уређајима. И друге технологије се користе у сличне сврхе, укључујући податке које складиштимо у вашем веб прегледачу или на уређају, идентификаторе повезане са вашим уређајем и други софтвер. У овој политици, све ове технологије називамо заједничким именом „колачићи”.
Како користимо колачиће?
Можемо да поставимо колачиће на ваш рачунар или уређај и да примамо информације ускладиштене у колачићима када користите Workplace производ на интернету који пружамо нашим клијентима (организацији за коју радите или која је обезбедила ваш налог), што омогућава корисницима да сарађују и деле информације на послу, укључујући Workplace производ, апликације и повезане услуге на интернету (заједно „Workplace Услуге”).
Колико дуго трају колачићи?
Сви колачићи имају датуме истека који одређују колико дуго остају у вашем прегледачу или на вашем уређају и они се могу поделити у две групе:
  • Колачићи сесије - ово су привремени колачићи који истичу (или се аутоматски бришу) кад год затворите прегледач.
  • Трајни колачићи - ови углавном имају датум истека и остају у вашем прегледачу док не истекну или док их ручно не избришете.
Зашто користимо колачиће?
Колачићи нам помажу да пружимо, заштитимо и побољшамо Workplace услуге, као што су персонализовање садржаја и пружање безбеднијег искуства.
Заправо, користимо их у следеће сврхе:
Врста колачићаСврха
Потврда идентитета
Користимо колачиће да бисмо верификовали ваш налог и утврдили када сте пријављени како бисмо вам олакшали приступ Workplace услугама и пружили вам одговарајући доживљај и функције.
На пример: Коришћење колачића нам помаже да запамтимо ваш прегледач како не бисте морали стално да се пријављујете у Workplace услуге.
Сигурност и интегритет локације и производа
Користимо колачиће да бисмо очували сигурност и безбедност вашег налога, података и Workplace услуга.
На пример: Колачићи могу да нам помогну да препознамо и наметнемо додатне сигурносне мере када неко покуша да приступи Workplace налогу без овлашћења, на пример, брзим нагађањем различитих лозинки. Колачиће користимо и за складиштење информација, што нам омогућава да опоравимо ваш налог у случају да сте заборавили лозинку или да захтевамо додатну потврду идентитета ако нам јавите да вам је налог хакован.
Колачиће користимо и у борби против активности која крше наше политике или нам на неки други начин онемогућавају да пружамо Workplace услуге.
Функције и услуге
Колачиће користимо и да бисмо обезбедили функционалност која нам помаже да вам пружимо Workplace услуге.
На пример: Колачићи нам помажу да складиштимо жељене изборе, да знамо када сте видели или остварили интеракцију са садржајем на Workplace-у и пружимо вам прилагођене садржаје и искуства. Колачиће користимо и да бисмо вам пружили садржај који је релевантан за вашу локацију.
На пример: Чувамо информације у колачићу који се поставља у ваш прегледач или на уређај како бисте приказали веб локацију на жељеном језику.
Перформансе
Користимо колачиће да бисмо вам пружили најбоље могуће искуство.
На пример: Колачићи нам омогућавају да усмеравамо саобраћај између сервера и да видимо колико брзо се Workplace услуге учитавају различитим људима. Колачићи нам такође помажу да евидентирамо размеру и димензије вашег екрана и прозора и да знамо да ли сте омогућили режим високог контраста како бисмо исправно приказивали своје веб локације и апликације.
Аналитика и истраживање
Користимо колачиће да бисмо боље разумели како људи користе Workplace услуге да бисмо могли да их побољшамо.
На пример: Колачићи нам помажу да разумемо како људи користе Workplace услуге, да анализирамо које делове Workplace услуга људи сматрају најкориснијим и најпривлачнијим, као и да идентификујемо функције које бисмо могли да побољшамо.
Које колачиће користимо?
Колачићи које користимо обухватају колачиће сесије, који се бришу када затворите прегледач, и трајне колачиће, који остају у вашем прегледачу док не истекну или их не избришете.
Само колачиће прве стране постављамо у Workplace Услуге. Колачићи треће стране се постављају у Workplace Услуге.
Како можете да контролишете наше коришћење колачића?
Ваш прегледач или уређај можда нуде подешавања која вам омогућавају да изаберете да ли ће се колачићи прегледача постављати, као и да их избришете. Више информација о овим контролама потражите у материјалу помоћи за прегледач или уређај. Одређени делови Workplace услуга можда неће исправно функционисати ако онемогућите коришћење колачића у прегледачу.

Датум последње ревизије: 10. јун 2022.