Политика приватности за Workplace


Workplace from Meta је онлајн платформа коју је направила компанија Meta и која омогућава корисницима да сарађују и деле информације на послу. Платформа Workplace обухвата Workplace веб локације, апликације и повезане услуге на мрежи једним именом назване „Услуга”.
У овој Политици приватности описано је како се информације прикупљају, користе и деле када користите Услугу.
Услуга је намењена организацијама и користи се у складу са њиховим упутствима, а вама је обезбеђује ваш послодавац или друга организација која вам је одобрила приступ Услузи и њено коришћење (ваша „Организација”).
Услуга је одвојена од других услуга компаније Meta које можда користите. Те друге услуге компаније Meta вам обезбеђује Meta и уређене су сопственим условима. Међутим, Услугу пружа ваша Организација и уређена је овом Политиком приватности и Смерницама о прихватљивом коришћењу услуге Workplace и Политиком о колачићима за Workplace.
Ваша Организација је одговорна за ваш Workplace налог и она управља њим („Ваш налог”). Ваша Организација је такође одговорна за прикупљање и коришћење података које поднесете или обезбедите преко Услуге и такво коришћење је уређено условима које је ваша Организација уговорила са компанијом Meta.
Поред ове Политике приватности, ваша Организација може да има додатне политике или кодексе понашања који се примењују на ваше коришћење Услуге.
Обратите се својој организацији ако имате питања о коришћењу Услуге.

I. Које врсте информација се прикупљају?
Ваша организација може да прикупља следеће врсте информација кад ви, ваше колеге или други корисници приступате Услузи:
 • ваше контакт податке као што су пуно име и е-адреса;
 • ваше корисничко име и лозинку;
 • ваше радно место, информације о одсеку и друге податке у вези с вашим радом или Организацијом;
 • садржај, обавештења и друге информације које наводите кад користите Услугу, укључујући приликом регистровања за налог, прављења или дељења садржаја, као и слања порука или комуникације са другим особама. То може да укључује информације у садржају или о садржају који пружате (као што су мета подаци), као што су локација фотографије или датум прављења датотеке.
 • садржај, обавештења и информације које друге особе наводе када користе Услугу. То може да обухвата информације о вама, као на пример када други деле или коментаришу фотографију на којој сте ви, шаљу вам поруку или додају, синхронизују или увозе ваше контакт податке.
 • сву комуникацију с другим корисницима Услуге;
 • комуникацију између корисника, повратне информације, предлоге и идеје послате вашој Организацији;
 • податке за наплату и
 • информације које обезбедите кад ви или ваша организација ступите у контакт или интеракцију с подршком за платформу у вези са Услугом.

II. Како ваша Организација користи ове информације?
Ваша Организација ће делити информације које прикупи с компанијом Meta, као добављачом услуге на платформи, како би омогућила компанији Meta да обезбеђује и подржава Услугу за вашу Организацију и друге кориснике, у складу са свим другим упутствима ваше Организације. Примери такве употребе су следећи:
 • комуникација са корисницима и администраторима у вези с вашим коришћењем Услуге;
 • унапређење сигурности и безбедности Услуге за вашу Организацију и друге кориснике, као што је истраживање сумњивих активности или кршења примењивих услова и политика;
 • персонализовање вашег доживљаја, као и доживљаја ваше Организације, као део нашег пружања Услуге;
 • развој нових алатки, производа или услуга у оквиру Услуге за вашу Организацију;
 • повезивање активности у Услузи на различитим уређајима којима рукује исти појединац како би се унапредио целокупан рад Услуге;
 • идентификација и исправка грешака које су можда присутне и
 • спровођење података и анализирање система, укључујући истраживање ради побољшања Услуге.

III. Откривање информација
Ваша организација открива прикупљене информације на следеће начине:
 • независним пружаоцима услуга како би помогли у пружању Услуге или дела Услуге;
 • апликацијама, веб локацијама или другима услугама независних предузећа са којима се повезујете кроз Услугу;
 • у вези са значајном пословном трансакцијом, као што је пренос Услуге, обједињавање, консолидација, продаја ресурса или у мало вероватном случају банкрот или несолвентност;
 • за заштиту безбедности неке особе, решавање проблема у вези са преваром, безбедношћу односно техничких проблема и
 • у вези са судским позивом, судским налогом, налогом за предочавање докумената или другим захтевом или налогом неке агенције за спровођење закона.

IV. Приступ информацијама и њихова измена
Ви и ваша организација можете да приступате информацијама које сте додали у Услугу, исправљате их или бришете користећи алатке у оквиру Услуге (нпр. изменом информација на профилу или путем списка активности). Ако то не можете да урадите путем алатки обезбеђених у Услузи, требало би да се обратите директно организацији како бисте приступили својим информацијама или их изменили.

V EU-U.S. Правни оквир Приватност података ЕУ-САД
Компанија Meta Platforms, Inc. је потврдила своје учешће у Правном оквиру Приватност података ЕУ-САД. Ослањамо се на Правни оквир Приватност података ЕУ-САД и сродну одлуку о адекватности Европске комисије за преносе информација компанији Meta Platforms, Inc. у Сједињеним Америчким Државама за производе и услуге наведене у тој потврди. За више информација, прегледајте Обавештење о правном оквиру Приватност података компаније Meta Platforms, Inc.

VI. Везе и садржај других произвођача
Услуга може да садржи везе ка садржају који одржавају други произвођачи које ваша организација не контролише. Треба да прегледате политике приватности на свакој веб локацији коју посетите.

VII Затварање налога
Ако желите да престанете да користите Услугу, треба да се обратите својој организацији. Слично томе, ако престанете да радите за Организацију или са њом, она може да обустави ваш налог и/или избрише све информације повезане с вашим налогом.
Обично је потребно око 90 дана да налог буде избрисан након затварања налога, међутим неке информације могу да остану у резервним копијама током разумног временског периода. Имајте на уму да је садржај који направите и поделите у Услузи у власништву ваше Организације и може да остане у Услузи и буде приступачан и пошто ваша Организација деактивира или обустави ваш налог. На овај начин, садржај који обезбедите у Услузи сличан је другим врстама садржаја (као што су презентације или меморандуми) који можете да генеришете током рада.

VIII Промене Политике приватности
Ова Политика приватности ће се можда повремено ажурирати. Када се ажурира, датум „последњег ажурирања” испод ће бити измењен и нова Политика приватности ће бити објављена на интернету.

IX Контакт
Ако имате питања о овој Политици приватности или Смерницама о прихватљивом коришћењу услуге Workplace, обратите се својој организацији преко администратора у организацији.
За становнике Калифорније, више о својим потрошачким правима на приватност можете сазнати ако се обратите својој организацији преко администратора у организацији.

Последње ажурирање: 10. октобар 2023.